Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asbestipurku

Asbesti on Suomessa 1920-1990-luvulla yleisesti käytetty rakennusmateriaali. Suurimmassa osassa ennen vuotta 1990 rakennetuissa rakennuksissa on käytetty asbestipitoisia materiaaleja. Vuoden 1988 jälkeen Suomessa ei enää ole valmistettu asbestipitoisia materiaaleja, mutta varsinainen myyntiä ja käyttöönottoa koskeva kielto astui voimaan vasta 1994. Käytännössä jokainen rakennus mainitulta aikakaudelta sisältää asbestia jossain muodossa. Yleisimpiä asbestin käyttökohteita olivat putkien eristeet, lattia- ja kattomateriaalit sekä rakennustarvikkeet kuten, tasoitteet, liimat ja maalit. 

 

Asbesti- ja muut haitta-ainepurkutyöt

Ennen varsinaista purkutyötä tulee kohteessa suorittaa asbestikartoitus, jonka pohjalta tehdään purkusuunnitelma sekä turvallisuussuunnitelma työsuojeluviranomaiselle. Purkutyö toteutetaan joko osastointi-, pussipurku- tai kohdepoistomenetelmällä, näin muiden työymäristössä työskentelevien henkilöiden sekä työympäristön altistuminen asbestipölylle estetään. Purettu asbestijäte pakataan ja kuljetetaan asianmukaisesti ja turvallisesti jätteenkäsittelylaitokselle. Asbestipurkutyön jälkeen tilassa suoritetaan lakisääteinen ilmamittaus, jolla varmistetaan tilan huolellinen puhdistus asbestista ja asbestipitoisista materiaaleista.

Asbestipurkutyön lisäksi teemme myös  muut haitta-ainepurut kuten home-, kreosootti- ja raskametallipitoisten materiaalien purkutyöt. 

 

Pyydä tarjous tai kysy lisää myynnistämme.

Parempaa palvelua.