Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asbestikartoitus

Asbestia on käytetty rakentamisessa aina vuoteen 1994 asti, jolloin sen käyttö kiellettiin kokonaan. Asbestia on käytetty mm. eristeissä, tasotteissa, laasteissa, liimoissa, matoissa, huovissa, laatoissa sekä maaleissa yms. Nykyinen asbesti lainsäädäntö edellyttää, että:

"Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta, on rakennusten tai rakenteiden purkutyötä varten varmistuttava siitä, ettei purettavissa rakenteissa ole asbestia  tai huolehdittava siitä, että purkutyö tehdään asbestipurkutyönä." Valtioneuvoston päätös 1380/1994 § 3.

 

Näin ollen haitta-ainekartoitus on tehtävä käytännössä kaikkiin ennen vuotta 1994 rakennettuihin rakennuksiin ennen purkutöiden aloitusta.

 

Asbestikartoitus, eli haitta-ainekartoitus on asbestiin ja muihin haitta-aineisiin erikoistuneen ammattilaisen tekemä kartoitus, jossa huomioidaan asbestin lisäksi lyijy, PCB- ja PAH-yhdisteet. Kartoituksessa selvitetään asbestin määrä, laatu, sijainti, pölyävyysluokka ja annetaan toimenpide-ehdotus purkutyömenetelmää varten sekä huomioidaan muut mahdolliset haitta-aineet.

 

Materiaalinäytetutkimus

Kartoituksien lisäksi tarjoamme myös kohde kohtaisia materiaalinäytetutkimuksia. Tutkimus sisältää materiaalinäytteiden haun kohteesta, näytteiden toimituksen laboratorioon sekä analyysilausunnon toimituksen tilaajalle. Näytetutkimuksen avulla pystytään helposti ja nopeasti todentamaan mikäli kohde sisältää asbestia tai muita haitta-aineita. 

 

Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää.

Parempaa palvelua.